După Primul Război Mondial, unii cetățeni din comuna Dolhestii Mari, județul Suceava, au fost împroprietăriți cu pământ în satul Borosoaia, comuna Plugari, județul Iași. Și au construit o bisericuță din chirpici în centrul satului.
În acest moment, pe fostul altar al bisericuței este un monument închinat eroilor din satul Borosoaia.
În 1937 s-a ridicat o temelie pentru o nouă biserică mare. Vitregiile celui de-al Doilea Război Mondial au risipit materialele de construcție pentru noua biserică. Temelia a rămas intactă.
În 1969 a ajuns preot părintele Alexandru Argatu din Valea Glodului, județul Suceava.
Pe această temelie, între anii 1974 și 1976 s-a ridicat o biserică nouă, dotată cu cele necesare, prin grija părintelui Alexandru Argatu, care în prezent este preot la Popricani, județul Iași. De pe 1 Februarie, anul 1982, este preot părintele Sandu Vasile.
Biserica satului Borosoaia este printre cele mai frumoase din zonă, dotată cu absolut tot ceea ce este necesar pentru serviciile liturgice.
În momentul de față, în fiecare Duminică și sărbătoare, se săvârșește în biserică noastră utrenia, acatistul și Sfânta Liturghie.
În timpul săptămânii, părintele paroh Sandu Vasile, face lunea rugăciuni pentru sănătate, iar Miercurea și Vinerea, Acatist.
Părintele Sandu Vasile s-a înăscut pe data de 8 Iulie 1950 într-o familie cu 8 copii din părinții Dumitru și Ancuța.
A urmat cursurile Școlii Generale Borosoaia, terminând clasa a 8-a în anul 1965.
Începând cu 1965 urmează cursurile Liceului Teoretic Hîrlău pe care îl absolvă în 1969.
În anul 1976 urmează cursurile Facultății de Teologie din Sibiu, iar din 1978 până în 1980 urmează cursurile anilor 3 și 4 ale Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Facultatea o termină în anul 1980, când își ia și licența. A pastorit turma lui Hristos de la 1 februarie 1982 pana la 30 septembrie 2018, cand iese la pensie.
De la 1 octombrie 2018 este numit, preot paroh, PC preot Ic. Stav. Lungu Mihai.